7. Kristiansand Sjø

Firlingene

Firling- Trygg og solid seilbåt på 24 fot

Swanen, Koz-1, Lida, Olga og Vraget

Syvende har valgt Firlingen som hovedbåt for vandrertroppen og vi eier 5 stk av denne båttypen. Dette er en båt som er enkel og solid. Cockpiten rommer mange speidere, og båten har en passe stor rigg som er enkel å håndtere for uerfarne. Vi har montert rulleforseil på de 4 hovedbåtene. Dette gjør båten tryggere å håndtere da speiderne ikke trenger gå frem på dekk for å heise eller berge forseil. Firlingen går svært godt for motor. Det er en av få seilbåter i denne klassen som er designet for bruk av utenbordsmotor, med egen motorbrønn. Dette passer oss perfekt. Ved et evt motorhavari underveis på tokt er det en enkel jobb å skaffe en erstatningsmotor uten å måtte avbryte toktet.

Alle båtene har sprayhood og full cockpitkalesje. Hvis man benytter seg av benkene under kalesjen kan 6-7 speidere overnatte greit om bord. Noen mener at 9 speidere er helt perfekt… Andre vil si at da er det trangt ombord. Veldig trangt!

Fra 2018-2020 har 4 av firlingene våre gjennomgått en massiv oppgradering for å øke brukervennlighet og bedre sikkerheten. Mastefot er blitt forsterket, lekkasjepunkter er tettet og elektrisk anlegg har fått en full makeover. Alle disse båtene har fastmontert VHF og AIS samt ladeplugger til mobil. Det siste er vel å regne som det viktigste sett fra speidernes ståsted😉

Båt nr 5 er enklere satt opp, og brukes som reservebåt når det trengs.

For å bli skipper på Firling må speiderne være fylt 14 år, ha fullført lettmatrosmerket og gjennomført en utsjekk. Speidere som viser at de mestrer det grunnleggende, og er på vei til å bli skipper kan på forespørsel få dispensasjon til treningsseilas innenfor de gule skiltene i Terneviga. Ta kontakt med Troppsleder for å få dra på treningseilas!

Booking: Frode Flatnes