7. Kristiansand Sjø

Randøya

Kristiansand kommune overtok Randøya fort fra Forsvaret i 2002. Forsvaret disponerte den søndre delen av østre Randøya. Denne delen av øya er nå tilgjengelig for allmennheten.

7. Kristiansand Sjø disponerer brakke 28 («Randøya 210») sammen med 2. Kristiansand FSK. (frikirkespeiderne i Randesund). Øvrige brakker på fortet disponeres av skolene, jeger & fiskeforbundet, ornitologisk/botanisk/zoologisk forening, kirkens bymisjon, og kirkens ungdomsprosjekt (KUP) i samarbeid med Midt-Agder friluftsråd.

Du kommer til Randøya med egen båt, eller med rutebåten fra Kongshavn (har anløp på nordenden – ca 1.5 km å gå) I sommerhalvåret legger badebåten til ved den samme brygga.

«Syvende» disponerer hytta i oddetalls - uker (søndag – søndag) Bygningen er på ca.100 kvadratmeter. Den er innredet med 4 soverom, kjøkken og 2 stuer/allrom. Det er sengeplass til 2+1 på hvert soverom, til sammen 12 sengeplasser. Brakka er godt utstyrt med bla. kjøleskap, komfyr, innlagt sommervann (v/k), microovn og satellittTV.

Vi har egen utedo, 50 meter unna. Alternativt kan toalettet ved stranden brukes. Hytta er gjenstand for kontinuerlig oppussing, og det er stadig nye utfordringer. Arbeidet utføres på dugnad.

Lederfamilier har tilbud om å bruke hytta i sommerferien. Søknad sendes hyttekomiteen innen 1. mai. Reservasjon av hytta i «speidersesongen» gjøres ved å kontakte Einar eller Kai.

Hyttekomite på Randøya er

7. Kristiansand Sjø: Einar Øslebye
2. Kristiansand FSK: Kai Lindal